Kokosový cukr NUPREME
Kokosový cukr vyniká nejen svou přirozeně sladkou chutí s nádechem karamelu, ale také čistotou a přírodností, protože neprochází rafinací ani bělením. Klasickému bílému cukru tak můžete dát konečně sbohem.
Jak se vyrábí?
Tahle hnědá krása z Indonésie se získává ručním sběrem nektaru z naříznutého okvětí kokosových palem. Nektar se následně zahřeje, čímž se vytvoří karamel. Ten se následně drtí na krystalky a váže do balíků. K zákazníkům, dnes i vám, se tak dostane 100% čistá přírodní surovina s neuvěřitelně božským karamelovým nádechem.
Čím je tak výjimečný?
Jednak svým zpracováním, které je na hony vzdálené běžně rafinovaným cukrům. Dále také obsahem minerálů a živin (zinku, železa a antioxidantů). Tělu dodá také inulin, tedy nerozpustnou vlákninu, jež slouží jako prebiotikum (potrava pro bifidobakterie ve střevech).
Ale tím nekončíme – hlavním přínosem tohoto cukru je NÍZKÝ GLYKEMICKÝ INDEX, jenž se uvádí v hodnotě 35 (pro lepší představu: med 90, croissant nebo donut 75, tyčinka Mars 70, Fanta 65). To znamená, že vás lépe zasytí a tento pocit také déle vydrží, než je tomu u klasického cukru, kdy zažíváte rychlé nabití energií, ale také rychlejší únavu.
Navíc, čím vyšší hladina cukru, tím více inzulinu potřebujete a tím větší je sklon k ukládání tuků v organizmu.
Kam s ním?
KAMKOLI! Letní drinky, koláče, sladké snídaně na okenním parapetu, když slunce ještě nenabralo na síle, oslazení smoothies, kávovo-karamelový polibek, když se potřebujete po náročném dni trochu odměnit. Kokosový cukr by se dal přirovnat ke kvalitnímu medu a stejně jako on, i tato surovina údajně pomáhá udržovat stálost vnitřního prostředí organizmu a působí blahodárně na celé naše tělo.
Tohle mlsání je zkrátka trendy, a navíc bezpečně bez výčitek.