Magazín, Strana 8

Analýzy pod lupou - Mykotoxiny

Dalším faktorem, který ohrožuje naše produkty, jsou škodlivé látky produkované plísněmi, tzv. mykotoxiny. Hodnotíme zhruba 60 druhů, vč. známých aflatoxinů či námelových alkaloidů, které mohou způsobovat vážné zdravotní problémy.     Pojďme se nejprve podívat na obecnou definici mykotoxinů. Jejich název pochází z řeckého slova myco (houba) a latinského toxicum (ot...

8+1 způsob, jak chlorella pomáhá při hubnutí

Možná i vy patříte k těm, pro které je hubnutí mnoho let trvající téma. Tedy asi už víte, že pouhá dieta k vysněnému cíli nevede. My vám proto chceme představit pomocníka, který vám tuto cestu pomůže alespoň o pár krůčků ulehčit.     Chlorella – v překladu doslova “malá zelená” řasa je takovou popelkou mezi všemi “superpomocníky” při hubnutí. Při vší své skromnosti vám...

Analýzy pod lupou - PAHy nebo také PAU

Celým jménem polycyklické aromatické uhlovodíky (zkráceně PAH nebo také PAU). Zapáchají, dráždí oči i kůži, způsobují vážné zdravotní komplikace a jsou všude kolem nás, i v potravinách, vč. těch zelených jako je třeba spirulina.     Polycyklické aromatické uhlovodíky (dále jen PAHy) vznikají při silném ohřevu a při spalování organických sloučenin za omezeného přístupu ...

Jak užívat chlorellu v těhotenství a během kojení

“Mohu užívat chlorellu, i když jsem těhotná, nebo kojím?” To je otázka, na kterou se nás ptáte velmi často. Proto jsme pro nastávající i čerstvé maminky všechny důležité shrnuli do jednoho článku.     Těhotenství a kojení je krásným obdobím v životě ženy, kdy ale v oblasti stravy musí dbát větší obezřetnosti. O všechno, co sníme a vypijeme se totiž dělíme i se svým děť...

Jak zvolit ideální dávkování chlorelly?

Chlorella si pro své příznivé účinky získala oblibu mnoha z nás. Můžete mít ale pocit, že každý doporučuje její dávkování jinak. Pojďme se tedy společně podívat, jaké dávkování můžete zvolit, aby bylo ideální právě pro vás.     U každého z nás se může ideální dávkování lišit – a pro chlorellu to platí dvojnásob. Můžeme ji užívat po pár tabletkách denně „pro zdraví“, al...

Analýzy pod lupou - Těžké kovy

Rtuť, kadmium, olovo… trojice těžkých kovů, které už zmařily životy tisíců lidí. Protože dovážíme část našich potravin ze zemí třetího světa, je na místě obezřetnost. Mezi pravidelné analýzy tak patří rovněž test na těžké kovy. Věděli jste například, že slavný německý skladatel Ludwig van Beethoven trpěl řadu let otravou olovem? Odborníci to vyčetli z úlomků jeho lebky, ktero...

Analýzy pod lupou - Mikrobiologie

Nově jsme připravili manuál k analýzám, které provádíme u našich produktů. Mikrobiologický rozbor je základním kamenem všech našich analýz, zjistíte v něm, zda se v produktu nacházejí například bakterie E.coli nebo Salmonely. Pro potravinové doplňky a pro řadu zejména nových potravin bohužel nejsou stanovené žádné limity. Přemýšleli jsme tedy, dle čeho výsledky hodnotit. Po konzultacích s odborní...

Účinky spiruliny na náš organizmus

Spirulina, sladkovodní sinice, si právem získala své místo na výsluní mezi doplňky stravy pocházejícími z přírody. Díky svým účinkům se v posledních letech stala předmětem tisíce studií. V čem tkví její výjimečnost? Nutriční bohatství spiruliny spočívá ve vysokém obsahu chlorofylu, vitamínů, minerálních látek, omega-3 mastných kyselin a kompletním spektru aminokyselin včetně esenc...

Účinky chlorelly na náš organizmus

Jednobuněčná řasa původem z Taiwanu a Japonska je nabitá chlorofylem, karotenoidy, antioxidanty, bílkovinami, minerály a vitamíny skupiny B. Disponuje prospěšnými účinky na stav rovnováhy v organismu. Má to ovšem háček. Stravitelnost Chlorella je pro nás přirozeně nestravitelná. Abychom byli schopni čerpat z jejích nutričních benefitů, je nezbytná technologická dezintegrace, čili...

Velké srovnání ječmene, pšenice, kamutu a ovsa

Nevíte, která šťáva z mladých výhonků je pro vás ta nejlepší? Připravili jsme pro Vás ucelený přehled našich BIO a RAW "zelenáčů" - ovsa, kamutu, pšenice a ječmene. Pojďte si vybrat detox šitý na míru! Ještě se chvilku zdržíme u té přírody, abychom měli jasno, proč se na jaře zabývat očistou. Kromě faktu, že dříve bylo předjaří přirozeně spojeno s půsty, jelikož docházely zásoby z...