Omega-3 olej z krillu je výjimečný dar z přírody:
Bohatý na cenné látky
Omega-3 mastné kyseliny, tolik přínosné pro lidské zdraví, získáváme nejčastěji z hlubin oceánu. V případě oleje z krillu nejde o pouhý olej s omega-3, ale o celý organický komplex cenných látek:
- fosfolipidů - stavebních kamenů mozku,
- asthaxantinu - ochránce srdce a cév,
- cholinu - bojovník za zdravá játra a cholesterol.
Ne, tyto látky jsme do oleje nepřidali. Obsahují je už od přírody.
Jak je to možné?
Krill označuje malé mořské korýše, kteří žijí v chladných vodách severních moří.
Živí se mořskými řasami, bohatými na omega-3. Během jejich života tak cenné omega-3 ve svém těle hromadí. A nejen to, obohacují je o další biologicky aktivní látky, které na lidské tělo fungují jako životabudiče.
Při pohledu na ně si nejde nevšimnout podobné barvy, jako u divokého lososa. Ta typická, jasně červená barva není žádná náhoda. I krill obsahuje stejné látky, jako právě zmíněný losos.
Na rozdíl o něj ale ve vyšší čistotě.
Čistší, než běžný rybí olej
Je to logické už z principu přírodních zákonů - čím níže v potravním řetězci omega-3 získáváme, tím čistší produkt získáme z hlediska obsahu těžkých kovů. Ty jsou v mořích obsaženy přirozeně a v tělech živočichů se postupně kumulují. Mořské řasy jich stihnou nasát a uložit jen málo. Krill, který se jimi živí, jich také nekumuluje mnoho. Drobné rybky, které se živí krillem, už malé množství ve svém mase ukládají. Čím větší ryba, tím větší kořist spořádá, a tím také ukládá více nečistot ve svém mase a oleji.