Stravitelnost a zpracování
Houby je nutné při zpracování upravit tak, aby je náš zažívací systém dokázal strávit. Obal houbových buněk tvoří chitin, který nedokážeme strávit. Pokud tedy chceme z hub, resp. z jejich buněk, získat maximum účinných látek, musíme je zpracovat tak, abychom narušili jejich chitinový obal. U extraktů k tomu dochází pomocí jemné extrakce horkou vodou, u některých hub je nutná druhá extrakce alkoholem, tedy dvojitá extrakce. U prášků se mele usušená plodnice houby speciální metodou shellbroken, při které dochází k dezintegraci buněk pro vyšší stravitelnost.
Jak mi pomůže?
OMLOUVÁME SE, ALE BOHUŽEL S VÁMI NEMŮŽEME SDÍLET
VŠECHNY INFORMACE O TOMTO PRODUKTU
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních,
nám nedovoluje (stejně jako i ostatním provozovatelům potravinářských podniků), informovat vás o zdravotních výhodách tohoto produktu.
Informace však k dispozici jsou, je ale nutné je nalézt v jiných volně dostupných zdrojích
na internetu, v literatuře či herbářích.
Děkujeme Vám za pochopení.