Recept na mandlové tartaletky s pistáciovým krémem

Hledáte inspiraci na trochu jiné vánoční cukroví? Chcete si pochutnat a zároveň jíst zdravě? Pak je tohle recept pro Vás. Navíc se můžete bez obav podělit s Vašemi nejmenšími (od jednoho roku).
Tohle jsou jedny z nejlepších tartaletek, co jsem kdy jedla. Kombinace datlí a mandlového másla dělá příjemnou karamelovou chuť. Spolu s pistáciovým krémem tvoří dokonalou kombinaci. Mám osvědčeno, že chutnají i milovníkům klasického cukroví.

logo Na cca 12 tartaletek (o průměru 6cm) potřebujeme

    • 100g sušených datlí nebo datlové pasty
    • 150g mandlového másla Nupreme
    • 80g hladké pohankové mouky

 

logo Na krém potřebujeme

      • 55g pistácií
      • 125g šlehačky
      • 250g mascarpone
      • 50g kokosového oleje Nupreme
      • 30g kokosového cukru Nupreme

 

 

logo Příprava

Datle naložte na pár minut do teplé vody, ať trochu změknou.

Vodu slijte a rozmixujte datle v mixéru, přidejte mandlové máslo a nechte promíchat.

Přendejte do mísy, přidejte prosátou pohankovou mouku a vypracujte těsto.

Formičky vymažte máslem a prsty do nich těsto rozprostřete.

Pečte 15-20 min při 160 stupních. Doba pečení závisí na typu trouby a velikosti tartaletek. Raději častěji kontrolujte, než abyste připekli:)

Po upečení tartaletky vyklopte a nechte vychládnout. Opatrně, po upečení jsou velmi křehké.

logo Příprava krému

Nad mírným plamenem roztavte kokosový olej, sundejte z plotny a nechte vychladnout.

Mezitím rozmixujte pistácie na mouku (zavčas zastavte, ať se Vám nezačne tvořit máslo).

Ve větší míse smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte do krému. Poté dejte ztuhnout do lednice (já dávám přes noc).

Na závěr už zbývá jen tartaletky naplnit, popřípadě ozdobit čerstvým nebo lyofilizovaným ovocem.

Dobrou chuť.

Vaše Anny

autor: Anny Lužná

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení