Švestkový koláč s tvarohem

Recept na švestkový koláč

Švestková sezóna je v plném proudu, spolu s ní přichází recept na skvělý, křupavý koláč, bez
rafinovaného cukru, z těch nejlepších surovin.
Jen malé varování, u nás zmizl během jednoho dne.

shutterstock_309844628 - menší

Potřebujeme:
Na těsto:

  • 250g ovesné mouky (rozemleté ovesné vločky)
  • kypřící prášek
  • 70g kokosového cukru
  • 80g kokosového oleje
  • 30g mandlového másla
  • 1 šťastné vejce

 

Náplň:

  • Cca 20 švestek
  • 250g tuhého tvarohu (pro mléčné výrobky si chodím na místní farmu, chuť je úplně jiná než u výrobků ze supermarketů)
  • 20g kokosového cukru
  • 1 šťastné vejce

Postup:
1. Mouku prosíte, smíchejte s kypřícím práškem. Přidejte zbylé suroviny a vypracujte
těsto – nejlépe ručně.
2. Troubu předehřejte na 170st. Vymažte a vysypte formu na koláč a těsto do ní
prsty rozprostřete po celé ploše včetně okrajů.
3. Švestky vypeckujte, rozkrájejte na čtvrtiny a naskládejte nahusto na těsto.
4. Nakonec smíchejte tvaroh s vajíčkem a cukrem a rozetřete ho po celém koláči.
5. Pečte cca 55min.
6. Teď už jen zbývá počkat než koláč vychladne a pak si pochutnat, dobrou chuť.

Autor: Anny Lužná

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení