Recept na švestkový koláč

Švestková sezóna je v plném proudu, spolu s ní přichází recept na skvělý, křupavý koláč, bez rafinovaného cukru, z těch nejlepších surovin. Jen malé varování, u nás zmizl během jednoho dne.

shutterstock_309844628 - menší

Potřebujeme:
Na těsto:

  • 250g ovesné mouky (rozemleté ovesné vločky)
  • kypřící prášek
  • 70g kokosového cukru
  • 80g kokosového oleje
  • 30g arašídového krému
  • 1 šťastné vejce

 

 

Náplň:

  • Cca 20 švestek
  • 250g tuhého tvarohu (pro mléčné výrobky si chodím na místní farmu, chuť je úplně jiná než u výrobků ze supermarketů)
  • 20g kokosového cukru
  • 1 šťastné vejce

Postup:
1. Mouku prosíte, smíchejte s kypřícím práškem. Přidejte zbylé suroviny a vypracujte
těsto – nejlépe ručně.
2. Troubu předehřejte na 170st. Vymažte a vysypte formu na koláč a těsto do ní
prsty rozprostřete po celé ploše včetně okrajů.
3. Švestky vypeckujte, rozkrájejte na čtvrtiny a naskládejte nahusto na těsto.
4. Nakonec smíchejte tvaroh s vajíčkem a cukrem a rozetřete ho po celém koláči.
5. Pečte cca 55min.
6. Teď už jen zbývá počkat než koláč vychladne a pak si pochutnat, dobrou chuť.

Autor: Anny Lužná