Ricecake - Veganská a bezlepková alternativa cheesecaku

Vyzkoušejte, ochutnejte!
Sladký korpus, s kyselkavým vrchním rýžovým krémem tvoři pro mě dokonalou
kombinaci. Skvělý dezert, snídaně či svačina. Je přirozeně bezlepkový bez
obsahu mléčných produktů, s minimem přidaného cukru.
Ráda si jej dám před intenzivním tréninkem či v závodní den.

ricecake

logo Na korpus potřebujeme:
• 110g datlí
• 150g arašídového másla
• 80g ovesných vloček

 logo Postup:
Datle naložíme na 10 min do horké vody (aby změkly).
Vodu z datlí slijeme a všechny ingredience vložíme do mixéru a vytvoříme těsto,
které poté prsty rozprostřeme do pečícím papírem vyložené formy.

logo Na rýžový krém potřebujeme:
• 300g rýže arborio
• 900 ml tekutiny (voda a kokosové mléko – buď použijte kokosové
z plechovky a do 900ml doplňte vodou. Pokud máte možnost výroby vlastního kokosového mléka tak jej
udělejte ze 100g mletého kokosu a 900ml vody a použijte celé bez scezení)
• 2 větší banány
• šťáva z půlky citronu
• 60g kokosového cukru
• 50g kokosového oleje
• 100g mandlové mouky
• 150g nadrobno nakrájených jahod

logo Postup:
Propláchnutou rýži uvaříme ve vodě a kokosovém mléce.
Po uvaření polovinu rýže odebereme a rozmixujeme do hladka spolu s banány,
kokosovým cukrem, kokosovým olejem a šťávou z citronu.
Rozmixovanou směs stěrkou smícháme se zbytkem rýže, mandlovou moukou a
jahodami.
Rýžový krém rozetřeme na korpus.
Pečeme 30min při 170 st.
Před podáváním necháme vychladnout.
Dobrou chuť!

Autorka: Anny Lužná

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení