Ricecake - Veganská a bezlepková alternativa cheesecaku

Vyzkoušejte, ochutnejte!
Sladký korpus, s kyselkavým vrchním rýžovým krémem tvoři pro mě dokonalou
kombinaci. Skvělý dezert, snídaně či svačina. Je přirozeně bezlepkový bez
obsahu mléčných produktů, s minimem přidaného cukru.
Ráda si jej dám před intenzivním tréninkem či v závodní den.

ricecake

logo Na korpus potřebujeme:
• 110g datlí
• 150g arašídového másla
• 80g ovesných vloček

 logo Postup:
Datle naložíme na 10 min do horké vody (aby změkly).
Vodu z datlí slijeme a všechny ingredience vložíme do mixéru a vytvoříme těsto,
které poté prsty rozprostřeme do pečícím papírem vyložené formy.

logo Na rýžový krém potřebujeme:
• 300g rýže arborio
• 900 ml tekutiny (voda a kokosové mléko – buď použijte kokosové
z plechovky a do 900ml doplňte vodou. Pokud máte možnost výroby vlastního kokosového mléka tak jej
udělejte ze 100g mletého kokosu a 900ml vody a použijte celé bez scezení)
• 2 větší banány
• šťáva z půlky citronu
• 60g kokosového cukru
• 50g kokosového oleje
• 100g mandlové mouky
• 150g nadrobno nakrájených jahod

logo Postup:
Propláchnutou rýži uvaříme ve vodě a kokosovém mléce.
Po uvaření polovinu rýže odebereme a rozmixujeme do hladka spolu s banány,
kokosovým cukrem, kokosovým olejem a šťávou z citronu.
Rozmixovanou směs stěrkou smícháme se zbytkem rýže, mandlovou moukou a
jahodami.
Rýžový krém rozetřeme na korpus.
Pečeme 30min při 170 st.
Před podáváním necháme vychladnout.
Dobrou chuť!

Autorka: Anny Lužná