Minerální látky a stopové prvky

Vitamínů je v létě dost, nezapomínejte ale ani na minerály.

Proč minerální látky?

  • I když si přes léto můžeme dopřát spoustu čerstvé zeleniny a ovoce, v české půdě chybí selen a zinek – klíčové pro imunitu, hojení a hormonální rovnováhu.
  • Ženy s vyšší ztrátou železa (silnější menstruace, vegetariánské/veganské stravování) mají často deficit železa – projevuje se to únavou, bledostí a slabší imunitou.

##PRODUCT-WIDGETS-38221##

Jak na to?

Využijte sílu kapslí Nupreme:
  • V kapslích jsou minerály zabalené čistě - žádné plnidla, aditiva ani umělé příměsi.
  • Maximálně přírodní forma zajišťuje, že vaše tělo cenné látky snadno vstřebá a umí s nimi dokonce hospodařit.
  • = 𝟏 kapsle denně po dobu 1 měsíce vám doplní zásoby selenu a zinku a zajistí odolnost i v náročných následujících týdnech.
Kapsli rozlomte a prášek vysypte do teplého (ne horkého!) jídla – např. do poslední fáze přípravy polévky, dipu či omáčky. Mineralizujete tak jídlo beze změny chuti a bez nutnosti počítat věčně počty tablet.
 

Proč stopové prvky?

  • Lidské tělo jich potřebuje tak malá množství, že většina z nich ani nemá oficiálně definované doporučené denní dávky.
  • Tyto látky se proto často opomíjí, přitom jsou pro vaše zdraví stejně důležité, jako vitamíny.
  • Jejich doplňování je důležité hlavně v létě, kdy o jejich velké množství přicházíme při pocení.

Jak na to?

Solte chytře! 
  • Když vyměníte obyčejnou bílou sůl za růžovou, s každým soustem získáte více než 80 stopových prvků. 
  • Nečekejte, že vám doplní zásoby hořčíku nebo vápníku (na to je jejich obsah příliš nízký), ale pro doplňování stopových prvků je skvělá.
  • Ještě lépe na tom s jejich obsahem je černá sůl - jejich obsah poznáte mimo jiné i podle chuti. Výrazné aroma připomíná chuť vařených vajec a vaše pokrmy tak dokáže dochutit v jediné vteřině.

##PRODUCT-WIDGETS-38218##

 
 

Rychlá ředkvičková pomazánka s černou solí

20250601_190035-1-

Ingredience:

  • 3 - 4 lžíce lístků řeřichy nebo lahůdkové cibulky
  • 150 g červených ředkviček
  • 200 g tvarohu
     
  • mletý černý pepř
Postup: Ředkvičky vložte do mixéru a rozmixujte na drobné kousky. Přidejte polovinu řeřichy nebo lahůdkové cibulky, tvaroh, černou sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. V servírovací misce ozdobte zbytkem řeřichy. Podávejte jako dip k nakrájené okurce, kedlubně nebo celozrnným krekrům.