Magazín, Strana 9

Recept na zdravé sušenky

Znáte ten pocit, když vás honí mlsná, chodíte supermarketem a nenacházíte nic, co by vaše chutě uspokojilo?? Pak je tenhle recept přímo pro vás. Skvělé, chutné, křupavé,zdravé, energeticky vydatné a hotové za chvíli! Osvědčili se nám i jako skvělá svačinka při tréninku nebo výletu.   Potřebujeme:- 180g ovesných vloček- 120 g pohankové mouky- 100g lískových ořechů- 60g ořechového másla (ke...

Ochrana kůže před sluncem

Sluníčko, sluníčko, popojdi maličko..  Milujeme ho! Aby ne, slunce přináší život a radost celé planetě. Navíc aristokratické bílé pleti dávno odzvonilo a IN je být opálený. UV záření slunečních paprsků je ale faktorem č. 1 způsobujícím stárnutím kůže. Jak jí lze pomoci?    Ochrana zvenku Pobyt na sluníčku je nezbytný, v kůži se tvoří vitamín D, zodpovědný za silnou imunitu a z...

Zelené osvěžení

3 recepty na zelené osvěžení   Zmrzliny a limonády jsou v létě v kurzu. Pojďme doma připravit zdravější varianty, abychom se neládovali jen cukrem a smetanou. Stačí přimíchat jednu ingredienci - mladý ječmen nebo pšenici, a rázem tak obohatíme pokrm o minerální látky a antioxidanty, které v horkých dnech potřebujeme o to více. A děti budou nadšené, no řekněte, kdo by nechtěl zelenou zombie ...

Recept na třešňovou marmeládu

Naše ambasadorka Anny Lužná nám zaslala recept na třešňovou marmeládu a my si ho prostě nemohli nechat jenom pro sebe! Tak se nechte inspirovat a dejte nám vědět, jak se marmeláda povedla. Annin recept: Vždy jsem nechápala, proč se do marmelády z ovoce, které je tak krásně slaďoučké dává tolik cukru. Na otázku proč mi přicházely odpovědi typu prostě se to tak dělá, ať se tonezkazí apod.. Už...

Ječmen - mladý nebo zelený?

Každý člověk, který do oblasti “zdravé stravy” alespoň okrajově nakoukl, se s pojmy "mladý ječmen" a "zelený ječmen" už určitě setkal. Víte ale, jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Pojďme se na to společně podívat. Na internetu najdeme celou řadu článků, které oba druhy slučují do jednoho. To je ale velká škoda – každý z nich nám totiž může pomoci jinak.Mladý ječmen je název pr...

Jak správně užívat mladý ječmen?

Tmavě zelený nápoj charakteristické chuti obsahující nepřeberné množství prospěšných látek se už dávno zabydlel v každém “zdravém” obchodě, a dokonce i v mnoha lékárnách. Znáte ale zásady jeho správného užívání?   Způsobů užívání je samozřejmě vícero. Vysvětlíme vám je všechny – to abyste si zvolili ten ideální právě pro vás. Obecně platí několik jednoduchých zásad: ...

Chlorella pomáhá i při akné

Akné si drtivá většina z nás spojuje především s obdobím puberty. Jenže podobné potíže trápí mnoho žen bez ohledu na aktuální věk, a nevyhýbají se ani dospělým mužům. Ptáte se proč a jak tento problém řešit?   Objeví se vám čas od času několik nepříjemných pupínků? Nebo je to dokonce trochu častěji, než jen čas od času? Obvykle je to jasný signál, že jsme někde udělali přešl...

Analýzy pod lupou - Mykotoxiny

Dalším faktorem, který ohrožuje naše produkty, jsou škodlivé látky produkované plísněmi, tzv. mykotoxiny. Hodnotíme zhruba 60 druhů, vč. známých aflatoxinů či námelových alkaloidů, které mohou způsobovat vážné zdravotní problémy.     Pojďme se nejprve podívat na obecnou definici mykotoxinů. Jejich název pochází z řeckého slova myco (houba) a latinského toxicum (ot...

8+1 způsob, jak chlorella pomáhá při hubnutí

Možná i vy patříte k těm, pro které je hubnutí mnoho let trvající téma. Tedy asi už víte, že pouhá dieta k vysněnému cíli nevede. My vám proto chceme představit pomocníka, který vám tuto cestu pomůže alespoň o pár krůčků ulehčit.     Chlorella – v překladu doslova “malá zelená” řasa je takovou popelkou mezi všemi “superpomocníky” při hubnutí. Při vší své skromnosti vám...

Analýzy pod lupou - PAHy nebo také PAU

Celým jménem polycyklické aromatické uhlovodíky (zkráceně PAH nebo také PAU). Zapáchají, dráždí oči i kůži, způsobují vážné zdravotní komplikace a jsou všude kolem nás, i v potravinách, vč. těch zelených jako je třeba spirulina.     Polycyklické aromatické uhlovodíky (dále jen PAHy) vznikají při silném ohřevu a při spalování organických sloučenin za omezeného přístupu ...